Gàmbia 2023

Després d’uns anys sense poder organitzar el viatge solidari anual a causa de la pandèmia de Covid-19, finalment vam poder tornar a volar, aquest cop, destí Gàmbia. Del 31 de març al 7 d’abril de 2023, vam tenir l’oportunitat de conèixer aquest meravellós país situat a la costa oest d’Àfrica i envoltat completament per territori senegalès. Un viatge que no oblidarem mai.

El Partit

El rival d’aquest any va ser el poderós Real de Banjul FC, club de primera divisió de Gàmbia, amb diversos títols de lliga en el seu palmarès. El resultat final, després d’un gran esforç per part de tots els membres de l’equip, va acabar sent un contundent 7-0 a favor dels locals. Tot i la derrota, vam poder gaudir d’un gran partit de futbol i d’una gran rebuda a l’estadi.

La Vessant Solidària

La col·laboració solidària d’aquest any (10.660 €) va anar dirigida a donar suport a la Fundació Kalilu Jammeh, entitat amb seu a Sant Pere de Ribes i que té la missió de contribuir a erradicar la pobresa extrema impulsant i afavorint el desenvolupament educatiu, social i econòmic al municipi de Jirong, a la zona rural de Baddibu, North Bank, de Gàmbia. És una fundació creada pel mateix Kalilu Jammeh, qui va migrar des del seu país d’origen fins a Europa amb l’objectiu de formar-se i tornar a Gàmbia per ajudar a la seva comunitat. El seu objectiu és aconseguir que el jovent de la zona tingui oportunitats de treball i no hagin d’emigrar. Estan centrats en projectes d’educació i d’agricultura.

 

El projecte concret amb el qual vam col·laborar consisteix en l’instal·lació de la xarxa de subministrament d’aigua potable al municipi de Jirong, actualment amb una població de 55 habitants, una escola bressol i un petit orfenat amb 12 infants, permetent a tota la seva població, inclosa l’escola bressol i l’orfenat, obtenir l’aigua pertinent per cobrir les seves necessitats. Per a garantir l’ús de l’aigua potable per a ús de boca a tota la comunitat, es proposa la instal·lació d’una xarxa de distribució d’aigua des del pou existent, instal·lant el sistema de xarxa de distribució d’aigua per tot el municipi, facilitant una aixeta a cada habitatge.

 

Addicionalment, també vam poder aportar més de 380 kg de material escolar i esportiu.

Sensibilització social i cultural

L’eix d’aquest viatge solidari va anar acompanyat del conte “Aigua a Gàmbia”, una iniciativa que parla sobre el projecte de subministrament d’aigua potable per a la població de Jirong, lloc d’on prové en Kalilu Jammeh i àrea d’actuació de la Fundació que porta el seu nom. Com cada any, el conte solidari s’ha utilitzat per dur a terme les diferents activitats de sensibilització i d’educació per al desenvolupament que organitzem, xerrades, conferències, actes solidaris, etc. També ens ha servit com a eina de captació de fons que van anar destinats al projecte solidari de l’entitat.

Altres Viatges

Gàmbia 2020

Costa d’Ivori 2019

Madagascar 2018

Camerun 2017

Uganda 2016

Benín 2015

Cistella
No hi ha productes a la cistella!
Continuar comprant
0