Benín 2015

Benín, terra esotèrica per antonomàsia, va ser la nostra segona destinació. Abraçada pel riu Níger, república de Benín és terra de vudú i molta espiritualitat. Se’ns dubte, ha sigut el viatge més dur que hem tingut fins el moment, pel seu clima xafogós i per la duresa de travessar tot el país en autobús en pocs dies. Com en el cas d’Etiòpia, el viatge es dividia en dues vessants: l’esportiu i el solidari. L’antiga colònia francesa ens va acollir de meravella en una aventura carregada d’emocions, companyerisme i solidaritat.

El Partit

En aquesta ocasió, el nostre contrincant eren els Panthères FC Djougou, un dels equips més forts i populars de la Benin Premier League, la primera divisió del país. Després de recórrer tot el país, el dia després d’aterrar a terres africanes, el 8 de febrer va tenir lloc el match. El partit va tenir lloc a l’estadi Natitingoum, al nord del país. Un estadi amb gespa artificial (poc habitual al país) amb una gran tribuna que es va omplir amb més de 8000 persones, entre les quals s’hi trobaven personalitats polítiques i referents del país. El partit va tenir una gran cobertura mediàtica per part dels mitjans de comunicació de la zona, emetent en directe el partit.

 

El partit va estar oficialitzat per la Real Federació de Futbol Español (RFFE) i la Federació Catalana de Futbol (FCF) amb la Federació Beninense de Futbol.

 

Els 40 graus de temperatura que feia durant el partit van convertir-lo en un dels més durs que hem jugat fins el moment. La gran rebuda que ens va brindar l’afició dels panteres va compensar l’esforç amb escreix. I és que quan vàrem arribar a Natitingou van organitzar una rua de benvinguda que mai se’ns oblidarà.

La Vessant Solidària

República de Benín és una terra sagrada carregada de misteri i energia. Un lloc sagrat que ens va estimular l’ànima.

 

El dels panteres no era l’únic partit que havíem de disputar a Benín. En teníem un de més important. Ja de tornada, ens vàrem parar a la capital, Cotonou, per visitar l’internat que es trobava a un dels barris més humils de la ciutat.

 

Aquest acull a nens de 9 a 14 anys i els ofereixen asil i escolarització. Els nens viuen en una casa molt propera al col·legi. A part d’anar a l’escola, l’internat fomenta valors i els ajuda a desenvolupar-se com a persones a través de l’esport. Va ser una experiència increïble per a nosaltres jugar contra els nens de l’internat, entre els quals hi havia joves amb molt de talent que, de ben segur, arribaran lluny. Quan va acabar el partit els hi vàrem fer entrega de material escolar i esportiu que ens van agrair amb cançons i balls típics de la regió.

 

Els més de 500 quilos de material esportiu i escolar que portàvem des de Les Franqueses una part es va donar a la cantera de Panthères FC Djougou, per a que les joves promeses puguin continuar entrenant-se per assolir els seus somnis.

Altres Viatges

Costa d’Ivori 2019

Madagascar 2018

Camerun 2017

Uganda 2016

Benín 2015

Etiòpia 2014

Cistella
No hi ha productes a la cistella!
Continuar comprant
0