Uganda 2016

Uganda, la perla d’Àfrica, és la tercera aventura de l’equip a l’Àfrica, i la que ha marcat un abans i un després en la nostra trajectòria. Per què? Doncs perquè a allà vàrem conèixer a Victor Ochen, un dels principals activistes de l’Àfrica. Va ser el primer ugandès i el candidat africà més jove al premi Nobel de la Pau, així com l’actual ambaixador de les Nacions Unides per a Projectes Globals. Després d’una infància marcada pel conflicte bèl·lic i de convertir-se en nen soldat, va fundar l’African Youth Initiative Network, l’any 2005. Porta més 15 anys treballant per a que els joves d’avui en dia es converteixin en agents de la pau.

 

Ochen, fascinat per la tasca solidària que havíem desenvolupat a l’Àfrica, va donar-nos l’honor de declarar-nos ambaixadors del repte que promou dins les Nacions Unides a través de la seva associació Peace, Justice and Security Foundation. Aquest s’encarrega de promoure la pau i la inclusió social per al desenvolupament sostenible, fent possible l’accés a la justícia i a la construcció d’institucions inclusives, responsables i efectives en tots els nivells.

El Partit

El nostre contrincant va ser el Kampala Capital City Authority FC, el campió de la Lliga ugandesa el 2013 i el 2014. El partit es va disputar a l’estadi olímpic Nelson Mandela, amb capacitat de 45.000 espectadors i un resultat de 2-0 a favor dels locals. La mala sort va ser que just dues després jugava, en aquell mateix camp, la sel·lecció sub-21 d’Uganda contra la sel·lecció de Ruanda i la Federació Africana de Futbol marca que, per motius de seguretat, no es pot disputar cap match dues hores abans d’un partit de caràcter oficial.

 

La nota nostàlgica de la trobada va ser l’entrega de roses i llibres a l’equip i directiva rival. I és que el partit es va disputar el 23 d’abril, la Diada de Sant Jordi. No volíem renunciar a una de les tradicions catalanes més maques, tenint en compte que estàvem a milers de quilòmetres de la nostra terra. És per això que vàrem pensar que seria una bona idea fer exemple de la cultura tradicional catalana fent un acte simbòlic d’entrega de roses i llibres.

 

El partit va acabar amb victòria del Kampala Capital City Authority FC però vàrem disfrutar-ho d’allò més. La rebuda, tan dels mitjans de comunicació com de l’afició rival, va ser increïble. L’endemà d’arribar a la capital d’Uganda, va tenir lloc una roda de premsa amb els mitjans locals per presentar el partit.

 

Al carrer, l’ambient era una bogeria. La gent ens parava i ens demanava autògrafs i fotografies, ens feien balls i cants en el nostre honor.

La Vessant Solidària

Un viatge de rècord! Cada vegada les nostres expedicions a l’Àfrica són més conegudes i la comarca del Vallès es bolca amb la iniciativa. Gràcies al suport i col·laboració desinteressada de gent i empreses de la zona vàrem viatjar a un dels països més pobres del món amb 600 quilos d material escolar i esportiu i més de 1500 €.

 

Una part del material esportiu es va entregar a la cantera del Kampala Capital City Authority FC, per a la formació de joves promeses del futbol.

 

L’altra part es va donar a dues escoles del país: una de nens sord-muts, en la qual ens van ensenyar el llenguatge dels signes, i una altra de nens orfes, on ens van rebre cantant, a capella, l’himne del país. A ambdós llocs vàrem jugar amb els nens, conèixer les seves instal·lacions i compartir grans moments amb ells.

 

Menció destacada mereix la nostra visita a la ONG “Petits Detalls”, una associació sense ànim de lucre que promou projectes d’ajuda humanitària i cooperació internacional a Uganda. Amb ells visitem un dels dos grans projectes que està duent a terme el seu fundador, el Quico Germain, de només 20 anys: Mupenzi, un orfenat amb 40 nens a partir dels 3 anys que viuen en condicions infrahumanes i que, avui dia i gràcies a l’ajuda i treball de tots, poden gaudir d’una infància digna i d’una vida justa. Reben educació, s’alimenten, gaudeixen d’atenció mèdica i el més important, podran decidir el seu propi futur.

L’Experiència

Vols veure com van viure els jugadors l’experiència del viatge a Etiòpia? VOTV va fer un emotiu documental de l’aventura. Disfruta’l!

Altres Viatges

Costa d’Ivori 2019

Madagascar 2018

Camerun 2017

Uganda 2016

Benín 2015

Etiòpia 2014

Cistella
No hi ha productes a la cistella!
Continuar comprant
0