Madagascar 2018

Les nostres aventures solidàries i esportives han continuat el 2018 amb el nostre viatge a Madagascar. Una illa llunyana, un país de contrastos i un dels llocs més bonics de la Terra. Un món de diversitat humana, animal i geogràfica.

 

L’expedició va arribar a Madagascar el 10 d’abril per disputar un partit solidari, conèixer les instal·lacions de l’ONG Yamuna, fer entrega del material esportiu i escolar i, finalment, conèixer els paisatges més emblemàtics del país.

El Partit

Ja a Madagascar, els 36 membres de l’expedició del Ramassà es van desplaçar a la seu estatal de les Nacions Unides, on els van rebre les autoritats. L’equip també va fer una visita institucional a l’ajuntament d’Antananarivo, la capital del país. Allà van conèixer els membres del club rival, el CNaP’s, campió de la lliga nacional.
El partit es va disputar el diumenge 22 d’abril al camp de Vontovorona, el mateix poble on treballa Yamuna. Estem molt contents perquè l’assistència va ser un èxit, 5433 persones, tenint en compte els aldarulls de la capital la nit anterior.

 

Els jugadors van sortir al camp de la mà dels nens i nenes de les cases d’acollida de Yamuna, es va fer l’intercanvi de banderoles i el Ramassà va fer entrega de roses a l’equip rival, tot un gest de complicitat amb la festa de Sant Jordi.

El resultat final va ser de 9-1 (Gol de Rubén Romera), amb una primera part molt igualada i una manera de jugar molt esportiva per part dels dos equips. L’esdeveniment es va promocionar com una oportunitat, a través de l’esport, de transmetre a la jove població la importància de les resolucions de conflictes de forma pacifica, la lluita contra la corrupció, la participació ciutadana i la no violència.

 

La importància del partit es va veure amb l’anunci que va fer la televisió estatal, animant als aficionats a assistir-hi:

La Vessant Solidària

El projecte conjunt entre el Ramassà i Yamuna ha estat ambiciós, difícil i s’hi han destinat molts recursos i temps. L’ONG treballa des del 2000 per disminuir la situació de marginalitat dels col·lectius més vulnerables i centra la seva tasca en la protecció de la infància i de les dones.

Després del partit, el Ramassà va fer l’entrega de material esportiu al CNaP’s. Part d’aquesta donació, més de 300 kg, va ser una col·laboració del RCD Espanyol. També es va entregar material escolar als nens i nenes del Centre Educatiu Mandrosoa. En total, l’equip va portar 700 kg de material.
En els inicis, el projecte incloïa la compra d’un autobus per portar els nens i nenes amb alguna discapacitat intel·lectual a l’escola d’educació especial de Tana. Finalment, la iniciativa no es va poder portar a terme per un canvi en les prioritats de la ONG, ja que Yamuna va haver de destinar els seus recursos a lluitar contra la malaltia de la pesta i a les destrosses del cicló AVA.

 

D’aquesta manera, el club apadrinarà la construcció de la segona casa d’acollida de les instal·lacions principals de Yamuna a Tsinjo. D’altra banda, després del llibre solidari de l’any passat “El Somni d’en Jan”, enguany hem editat “El viatge d’en Vic”, que també ens ha servit per recaptar fons.

Sensibilització social i cultural

En els dies posteriors al partit, el Ramassà va visitar el Centre Educatiu Mandrosoa, on va passar una jornada fent diverses activitats amb els nens i nenes. Treballar l’hort, manualitats, cantar, ballar, futbol cooperatiu…

 

A Madagascar l’escola pública no rep cap ajuda de l’estat, les classes estan plenes d’alumnes i els professors tenen un nivell de formació baix. Per això, Yamuna ofereix aquesta escola per esmenar aquesta mancança. Al final del dia, els vam entregar material escolar.

 

 

Una vegada més, hem viscut una experiència que ens ha enriquit com a persones i com a club. També vam poder veure en directe la riquesa natural del país amb la visita al Parc National d’Andasibe. Ensvan endur una sensació de feina ben feta i el record de totes les persones meravelloses que vam conèixer.

Altres Viatges

Costa d’Ivori 2019

Madagascar 2018

Camerun 2017

Uganda 2016

Benín 2015

Etiòpia 2014

Cistella
No hi ha productes a la cistella!
Continuar comprant
0