Etiòpia 2014

La primera aventura a l’Àfrica del Ramassà. Etiòpia va ser el destí escollit per iniciar un projecte que ha fet història. El 9 de març del 2014 serà un dia per recordar en la trajectòria de l’A.E. Ramassà, al convertir-se en el primer equip no africà en disputar un partit de futbol amistós a Etiòpia. Ningú es podria haver imaginat que aquell dia marcaria un abans i un després a la història del club, una fita que no només ens ha ajudat a créixer com a esportistes si no com a persones.

El Partit

El viatge valia la pena: jugaríem  un partit contra el Saint George FC, considerat per la revista Africa TOP Sports com el cinquè millor equip de l’Àfrica de la temporada, amb més de 9 jugadors internacionals. El partit va tenir lloc a l’estadi nacional d’Addis Abeba davant de més de 20.000 espectadors que van presenciar aquesta gesta històrica.

 

La rebuda va ser espectacular. L’afició d’Etiòpia es va volcar amb els nostres jugadors, animant i posant música al partit amb les famoses “vuvuzeles”. Més que un partit era una festa; la festa de l’esport i la solidaritat. Al final del partit molts dels espectadors van baixar de les grades per celebrar amb nosaltres una diada que sempre recordarem.

 

La repercussió que va tenir a Catalunya va ser espectacular. I és que molts mitjans de comunicació van voler seguir l’aventura d’un equip humil de quarta catalana disputant un partit contra un dels millors equips del continent africà. Les emissores Catalunya Ràdio, la COPE, RAC1 o Ràdio 7 Vallès, el diaris esportius SPORT, El Mundo Deportivo o la premsa generalista com La Vanguardia o El 9 Nou es van fer ressò de l’aventura del Ramassà. Destaquem també l’entrevista que vàrem fer amb el Josep Cuní a 8tv a la tornada del viatge, el documental que ens va dedicar VOTV

La Vessant Solidària

L’aspecte solidari tenia un pes molt important en aquest viatge. No volíem marxar del país sense veure i empapar-nos de la seva cultura, així com ajudar als habitants d’aquest magnífic país. L’A.E. Ramassà va mobilitzar a la seva afició, sponsors i empreses de la comarca per a que els ajudessin a portar material tan esportiu com escolar a Etiòpia. El resultat: entregar més de 100 quilos de material esportiu i escolar a molts nens i nenes que gràcies a aquest podran practicar esport i continuar les seves carreres escolars en condicions.

L’Experiència

Vols veure com van viure els jugadors l’experiència del viatge a Etiòpia? VOTV va fer un emotiu documental de l’aventura. Disfruta’l!

Altres Viatges

Costa d’Ivori 2019

Madagascar 2018

Camerun 2017

Uganda 2016

Benín 2015

Etiòpia 2014

Cistella
No hi ha productes a la cistella!
Continuar comprant
0