Futbol femení inclusiu per a nouvingudes, sol·licitants d’asil i refugiades

El projecte de “Futbol femení inclusiu per a nouvingudes, sol·licitants d’asil i refugiades a Barcelona”, iniciat el maig de 2021, té com a objectiu facilitar la integració al territori català de noies majors d’edat, millorant l’accés a l’activitat física i la pràctica esportiva.

 

S’organitzen sessions d’entrenament de futbol setmanals dinamitzades per una integradora social, acompanyades d’un servei de cura pels fills i filles de les participants durant les sessions per facilitar la conciliació familiar. També s’organitzen sortides lúdic-esportives durant la temporada per crear noves xarxes i cercles de relacions personals que són molt importants durant aquesta fase de les seves vides.

 

A més, durant la temporada 2022-23, vam obrir una nova via de treball per a aconseguir un millor accés a una formació orientada als interessos de cada participant, creant itineraris personalitzats per a cadascuna d’elles per tal de millorar la inserció laboral d’aquestes en el mercat de treball català. Addicionalment, organitzem tallers i sessions específiques per millorar el benestar i l’autoestima de cadascuna de les participants.

 

Comptem amb el suport d’ACNUR España, i treballem de la mà amb entitats socials com CEAR, Fundació Apip-Acam, Creu Roja, ACATHI, Accem i Sicar.cat.

 

El projecte de futbol femení inclusiu per a nouvingudes, sol·licitants d’asil i refugiades és una iniciativa innovadora i que dóna resposta a una problemàtica fins ara no resolta. Tot i l’impuls que està prenent l’esport femení en els darrers anys, i tenint en compte l’augment dels fluxos migratoris generats durant l’última dècada, des de l’A.E. Ramassà vam observar que no hi havia projectes de l’àmbit de l’esport per al desenvolupament que facilitessin l’acollida i la integració del col·lectiu femení.

 

Repassant les iniciatives existents en territori català, vam veure que tots els projectes que treballaven esport i persones refugiades anaven destinats al col·lectiu masculí. Per aquest motiu es va prendre la decisió d’iniciar un projecte social que facilités l’accés a la pràctica esportiva centrat en les col·lectiu de dones nouvingudes, sol·licitants d’asil i refugiades que arriben a territori català, treballant així la seva integració a Catalunya.

Inclusió Social

Facilitar la inclusió i l’acollida de noies en risc d’exclusió social que no tenen accés a la pràctica esportiva.

Foment de la pau

Promoure la convivència entre diferents comunitats i cultures, apropant les diferents realitats que existeixen en el territori.

Igualtat de gènere

Reivindicar, visibilitzar i promoure l’esport femení, combatent estereotips i prejudicis.

Formació i inserció laboral

Millorar l’accés a formació específica i facilitar oportunitats per entrar al mercat de treballem

Entitats Col·laboradores:

Durant aquests darrers anys, hem format part de dos projectes europeus:

Projecte SPRING, coordinat per la Fundació
Barça (2021-2023)

Projecte Rewins 2.0, coordinat per FARE
Network (2023-2024)

rewins

ODS a treballar:

01
03
04
05
08
10
17

PDF Projecte Barcelona Ciutat

Últimes notícies

Cistella0
No hi ha productes a la cistella!
Continuar comprant
0